Løgumkloster Kirke og Sogn

De Første Europæere

Den levende arv efter cistercienserne i Løgumkloster, Danmark, og Pelplin, Polen

 

Det transnationale sted De Første Europæere - Den levende arv efter cistercienserne i Løgumkloster, Danmark og Pelplin, Polen, består af to destinationer, Løgumkloster og Pelplin. De to steder er historisk set baseret på et fælles europæisk koncept. Ved at fortælle historierne om Løgumkloster og Pelplin deler vi grundlæggende myter, dynamiske bygningsperioder, æraer præget af forfald og endda dekadence samt genopbygninger og renæssancer. Som sådan er stedet med sine to destinationer vidne til europæisk networking, ikke kun i kraft af historiske monumenter, men også som symboler på nutidig europæisk samarbejde og forening.

Deres cistercienserklosterkirker, andre klosterbygninger og institutionerne rundt om dem med de liv, de fostrer, er nutidige autentiske vidner på en arv fra cistercienserne, som lever videre i nye former og dermed kommer i forbindelse med nye generationer. I bygningerne kan du hvile og reflektere over meningen med livet, mens de stadigt eksisterende institutioner tilbyder vejledning og indlæring sammen med turisme med et åndeligt indhold og interkulturel udveksling.

  

 Klik på billedet for at se filmen, also with English or German subtitles!

KLOSTERFORUM20FINAL20DANSK Windows Backup

For yderligere information:    

Koordinator:
Klosterforum, Løgumkloster Danmark Formand for Klosterforum Konsulent, MBA Kirsten Moesgaard Vestergade 14, 6240 Løgumkloster, Danmark tlf.: 23 73 10 29 mail: kirsten.moesgaard@mail.dk
Projektleder Gertrud Yde Iversen, Museet Holmen: 74 74 55 99 eller 26 18 06 99 Mail: info@museetholmen.dk

Fakta 

loegumkloster-refugium.dk    

tpcloegumkloster.dk    

lkhojskole.dk    

Åbningstider - Opening Hours - Öffnungszeiten i Løgumkloster Kirke
Hverdage: kl. 10 - 17.30 søn-og helligdage fra kl. 12-17
Kirkelige Handlinger
Dåb, vielser, begravelser og bisættelser m.m.
Aftensang i Løgumkloster Kirke
Kl. 17.30 alle hverdage, onsdage med altergang