Børnekor

Kom og syng i Løgumkloster Kirkes Kor.
Har du lyst at synge, lære hvordan man bruger kroppen når man synger, lære noder og rytmer og møde nye kammerater ?
Så glæder jeg mig til at møde dig i Løgumkloster Kirke torsdage
3.-5. klasse : kl. 15.00-16.00
6. klasse og opefter : kl. 15.30-16.45
Vi starter torsdag den 2. marts.
Korleder er organist i Løgumkloster Kirke
Lise-Lotte Kristensen- organistogkor@locusdei.dk

 

Værd at vide om korsang…

En del hjerneforskning arbejder med en model hvor hjernen er inddelt i 5 intelligenser, hvor musikdelen spiller ind som væsentlig faktor for dem alle. !

Rumlig intelligens – Musikken forplantes i et rum. Akustikken er afgørende for udformningen af musikken. !

Kropslig intelligens – Ved sang aktiveres cirka 100 muskler. Det er nødvendigt med en fornemmelse for sin krops muskulatur. Rytmesans og bevidsthed sidder også i kroppen. !

Musisk intelligens – Her beherskes tonehøjde, rytmesammensætninger samt klangbevidsthed. ! Sproglig intelligens – Fornemmelse for sprogets klang udvikles ligeledes i korsangen. En del af kormusikken er skrevet på andre sprog end modersmålet og heraf øges også kendskab til andre landes særlige sprogklange. !

Matematisk intelligens – Bruges i særdeleshed til nodelæsning, rytmeforståelse – og det generelle overblik i et nodebillede.

 

Mange forskere mener at disse intelligenser aktiveres og stimuleres samtidigt i musiksammenhænge. Det er desuden ved studier bevist at børn som får regelmæssig musikundervisning har mindsket indlæringsvanskeligheder i andre fag og indgår bedre i sociale sammenhænge. Ved at have trådt sine barne -og ungdomssko i et kor er man godt rustet til senere i sit liv at indgå i et team, hvor man skal yde et produkt af høj kvalitet under pres.

Klik her og læs artikel om korsang og udvikling

 

Fødsel
Konfirmation

Slotsgade 11, DK-6240 Løgumkloster
Telefon 7474 5240
Mail: locusdei@locusdei.dk
CVR.: 56316418

privatlivspolitik m.v.