Koncerter i Løgumkloster Kirke

I Løgumkloster Kirke har vi et bredt og varieret udbud af koncerter.

Hold øje med siden her, hvor vi løbende annoncerer de kommende koncerter.

Hvor der kræves entré, er det opgivet under beskrivelsen af den enkelte koncert.

Koncert med Mariamusik
FREDAG den 22.9 kl. 19.30

Vox Nordic leverer her et specialdesignet program til Løgumkloster som en hyldest til kirken og byens lange historie og nærværende jubilæum. Musikken tager afsæt i Maria-musik, som udfolder en musikhistorisk gennemrejse, da det spænder fra gregoriansk sang, tidlig musik af Byrd og Hassler, over romantikken med Marienlieder af Brahms, 3 Madonnasange af Lange-Müller til nyere af musik fra de nordiske lande, f.eks. af Per Nørgård, Kim André Arnesen, Bára Grimsdóttir og Anders Öhrwall.

Sangerne:
Marianne Mailund Heuer – Diana Haugland Jensen Marie Keller Sørensen – Gertrud Lei
Jens Olav Heckmann – Morten Andersen Krogh Thomas Rewes – Søren Ohlsen

Dirigent: Solveig B. Særkjær Skovgård

klik og se mere

Vox Nordic er et professionelt vokalensemble. Ensemblet blev stiftet i Aalborg i foråret 2020 af Solveig B. Særkjær Skovgård og en række sangere med det mål at skabe et professionelt nordjysk ensemble, som kan udbrede kormusik på højeste niveau. Ensemblet har koncerter og rejser i både ind- og udland – senest med en koncert-turné i Island.

Repertoiret spænder fra nordisk, irsk og skotsk kirkelig og verdslig musik samt folketoner – en del af nulevende komponister, herunder også ensemblets egne medlemmer – over større værker som Händels Messias til operakoncerter.

Koncert med Århus Strygeensemble
Søndag den 1.10 kl. 16.00

Endnu af de mange faste begivenheder i gennem årets løb er koncerten med Århus Strygeensemble.

Aarhus Strygerensemble har eksisteret siden 1992 og består af 20-30 strygere, velspillende amatører og professionelle. Vi øver hver onsdag aften i Aarhusområdet, hvor også de fleste af ensemblets musikere bor. Enkelte tager dog vejen fra Silkeborg, Trekantområdet og Aalborg for at kunne spille strygermusik på et seriøst niveau. September hvert år samles vi til en intens arbejdsweekend på Løgumkloster Refugium.

Ensemblet afholder typisk 8-12 koncerter om året som afslutning på 4-5 projekter med skiftende dirigenter, de senere år primært med Morten Friis, Søren Birch – og vores chefdirigent Søren Kinch Hansen.
Ensemblets hovedinteresse ligger i den skat af musik, som er skrevet for strygeorkester – fra barokmusik til nutidig musik. Med jævne mellemrum spiller vi med solister og/eller udvider med blæsere. Desuden samarbejder vi jævnligt med kor om opførelse af større værker, bl.a. Mozarts Requiem, Mozarts c-molmesse, Händels Messias, Mendelssohns Elias, Haydns Skabelsen, Brahms’ Ein deutsches Requiem, Bachs Juleoratorium (alle seks dele), Faurés Requiem og Weyses nyrestaurerede Reformationskantate.

Om dirigenten:

Søren Kinch Hansen er uddannet ved konservatorierne i Esbjerg, Århus og Stockholm og er ansat som docent i kor- og ensembleledelse ved Det Jyske Musikkonservatorium. Søren har dirigeret flere turnéforestillinger med Den Jyske Opera og var i perioden 2003-2011 leder af Den Jyske Operas Kor. I januar 2017 dirigerede han i et samarbejde mellem Den Jyske Opera, Århus Symfoniorkester og Det Jyske Musikkonservatorium David Bruce ́ opera, Intet.

Søren har dirigeret koncerter med Ars Nova, DR Vokalensemblet og Det svenske radiokor.

Søren er siden 1989 fast dirigent for Vokalensemblet GAIA og fra 2013 Århus Universitetskor. I samme periode har Søren været hyppigt tilbagevende dirigent for Århus Sinfonietta, et professionelt ensemble med fokus på ny kompositionsmusik. Siden 2000 dirigeret Aarhus Strygerensemble, de seneste mange år som chefdirigent.

Koncert med Løgumkloster Kirkemusikskole
Lørdag den 7.oktober kl 15.00

Faurés Requiem siges at være det korværk der opføres hyppigst af alle og det er da heller ikke uden grund. Det er et af de mest klangskønne værker fra den sene romantik, kendt og elsket overalt. I alle satserne er der de smukkeste melodier. Værket er beregnet til opførelse til Allehelgen, hvor man mindes sine afdøde slægtninge og venner. Koncerten danner afslutningen på Løgumkloster kirkemusikskoles årlige korweekend og de medvirkende i koret er nuværende og tidligere studerende ved skolen samt sangere fra omegnen.

I anledning af Løgumkloster bys 850-års jubilæum har vi udvidet besætningen idet der medvirker et orkester med musikere fra Sønderjyllands Symfoniorkester.

Sangsolister er Charlotte Hjørringgaard Larsen og Thomas Krogh. Udover Requiem kan man b.la. høre Faurés Pavane som er et af hans ikoniske orkesterstykker.

Søndag den 8.oktober kl 15.30

Det ny kammerkor under ledelse af Anders Gaden – gæster Løgumkloster og vil i den forbindelse berige os med toner af Bruckner, Mendelssohn, Duruflé m.fl.

Vi kommer i sandhed rundt i romantikkens komponister

Vel mødt.

NB –  til info  – der er kulturuge koncert kl 16.45 i kirken